tirsdag 26. januar 2010

Gutta på tur kontra jentene

Tekst: Sissel, foto: V. Havellen
Hvor blir det av kvinnene med granbar i håret, bålsot på nevene og entusiastisk formidlingsevne? Vi trenger flere kvinnelige rollemodeller i media, - på tur.

Heldigvis har vi entusiastiske og kunnskapsrike kvinner i flere naturprogrammer både på NRK tv 1; Kari Toft med "Ut i naturen" og i enkelte radioprogrammer. Og det er ikke de jeg først og fremst etterlyser, de gjør sin jobb glimrende, men hvor er det kvinnelig motstykket til Lars Monsen?
Det finnes helt sikkert spreke damer som har gått Finnmarksvidda på langs, Hardangervidda på tvers og padlet i Yukon River. Har de det nærmest som en livsstil, tatt et fri-år, eller noen uker for å leve ut naturdrømmen? Nei se det vet vi ingenting om, de er ikke så synlig i media, gjør kvinner det på en annen måte som ikke er spennende nok til å komme dit?

Monika Kristensen, Liv Arnesen og Cecilie Skog har levd ut sin drøm på polene og diverse andre ekspedisjoner, og sånn i farten kan jeg ikke komme på flere norske damer. De aller færreste gjør disse vågestykkene og det er kanskje heller ikke meningen, men det hadde vært veldig spennende å høre om kvinner som går litt utenfor komfortsonen for å realisere en tanke som har vokst seg større og større. Ikke nødvendigvis den helt store mediasagnomsuste turen men en passe strabasiøs kosetur, alene eller med følge, enten det er med venninne eller hund. Og dersom det er mulig hvorfor ikke hekte på et kamera og få sjansen til å dokumentere opplevelsene!
Åååå, det hadde vært et herligt TV-program, Kanskje du skulle tatt den turen? Vi damene hadde vært kjempestolt av deg, og blitt så inspirert at vi hadde dratt selv. Når drar du og hvor?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar